Sunday, May 22, 2011

MOTOSIKAL YANG SEMART

Adakah korang seorang penunggang motor?  Sentiasa risau kalo2 tayar moto korang pancit terkena paku ke, meletup sebab dah haus sangat ke, sebab awek berat ke, lagi2 kat highway, pastu dalam poket ada 2-3 hengget je, jenuh r nak carik kedai moto kat highway, ada pulak kan. Lagi2 time nak pergi kerja ke, kelas ke, jumpa makwe ke, time nak baling asid dekat orang ke. Jangan risau, jangan runsing lagi, kalo naik motor ni konfem perjalanan korang berjalan lancar tanpa perlu risaukan masalah tayar bocor lagi. Model ni takda r baru sangat, tapi sangat bagus untuk dicuba oleh orang yang suka mencipta kelainan dari orang lain dan tahan dicaci maki di atas jalan raya.








Aku tak tahu macam mana dia nak brek tu, takkan guna sistem ABS ( Auto-Breaking System ) pulak kan. harhar. Aku rasa top speed ni tak sampai 10km/h pun, basikal lagi laju dari dia. Tapi pape pun jepun tak boleh dinafikan r, dorang sangat maju dan kreatif. Kebanyakan motor orang malaysia pakai pun dari brand jepun jugak, Honda, Suzuki, dan aku sendiri pakai Yamaha. Bukan taknak support brand Malaysia, tapi kalo moto bagi aku brand jepun terbaik setakat ni. Mungkin kereta nanti baru aku beli brand tempatan. hihihi..

9 comments:

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahah. bongek jeee~
basikal lagi laju, baik naik basikal..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehehe..LM tak pandai bawa motor

vampire's lovex said...

hahaha naik motor ni,anjing kejar nangis je arr. hahah

Cik TeN10 said...

ahaa org jepun ni mmg kreatif.. kreatif terlebih smpai terhasil mcm2 bnda pelik.. kdg2 kelakar plak tgk..

emm mmg bercdg nk bwak balik kete jepun seketul !! hihi

♥e'in♥ said...

jom jenguk my blog.. ur blog kena review.. ;)

saiazuan said...

haha stylo~

Powpah said...

hahaha!!semart abess.

dayah SnoW Heuka said...

lebih baik nek bsikal =.= pehe pon leyh jd kurus tau ekeke

Amanina Sofea said...

hahaha..beca pun lg laju kot