Sunday, May 15, 2011

BLACKBERRY OH BLACKBERRY

Dah lama rasenya aku tak update entry blog aku ni, dekat 2 bulan lebih jugak rasanya. Bukan sebab malas, cuma kurang rajin je update skang ni. Bulan 3 aritu aku dah terbeli henset blackberry = berry hitam. Mula2 ingat nak beli sony ericsson, tapi bila dah keja ni rasa nak guna blackberry lak. Masuk bulan ni kira dah 2 bulan r. So far so good, beliau tak ada buat problem lagi, aku pilih model Curve 8520 sebab harga dia takda mahal sangat macam model yang lain tu dan bawah RM1K. Kamera dia 2MP Je ( BUKAN 2MP NOKIA ). Kualiti gambar dia boleh tahan r, not bad kate org putih. Yang kurangnya henset ni takda flash la pulak. Tapi henset blackberry ni ada kelebihan jugak, setiap henset tu ada no PIN yang berlainan. So,kalo kita register atas nama kita then ada orang curik, kita leh detect henset kita dekat mana guna application Blackberry Protect, walaupun orang tu tukar sim card dia. Tapi sape yang nak henset dia ilang kan, kalo orang kaye takpe r, kalo hilang boleh beli lagi 2-3 bijik. Internet pun ok r, takda lembab sangat, leh online FB, YM dengan TWITTER pon dah kira ok r.. Pastu ada BBM = BlackBerry Messenger, jimat kredit aku kalo nak msg pape dgn membe kat tempat keje. Aku nak update blog je sebenarnya, malas nak tulis panjang2. Kalo aku cerita panjang2 pun bukan korang nak beli BB pon. huhu. Sape2 pakai BB tu leh r BBM dgn aku nanti. ngeh3.



BB ku..


6 comments:

Rozuan Ismail said...

oo tak mampu nak beli.cukuplah dengan fon yg ada sekarang.

Rtp Farra Arisha said...

oh blackberry? cool...

keep blogging ok and hv funnn :))

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

line BB kat qatar mahal..200 sebulan.eii tak larat akak nak byr.huhu

vampire's lovex said...

hooo ramai da pakai bb ,aku je belom lagi..huaaaaaaaa...tapi aku suka xperia lagi..acane...x nak ah beli bb.. haha..tak memasal

Farahin Ahmad said...

hai..pengguna blackberry jugak..
selamat berkenalan..haha

~AyuyuE~ said...

nice blog!!follow me back;)