Sunday, February 6, 2011

Earth Hour Di UKM




Pukul 3.10 minit pagi waktu laptop paiz, kegelapan menyelubungi seluruh pelusuk UKM. Aku berada dalam kegelapan ditemani cahaya lampu yang samar2 je. Internet pulak buat hal, UKM jaring kasi dua bar je untuk aku online, kemut giler. Dan tiba2 internet down, disebabkan kejadian tu.  Dengan lampu tempat parking pun tak ada, secara tak langsung bagi advantage untuk pencurik2 motor menjalankan operasi mereka.  Aku cuma berharap motor aku tak menjadi mangsa pihak2 berkenaan malam ni. Aku cuba refresh tab facebook berulang2 kali dengan harapan internet kembali pulih sedia kala tapi alangkah lembunya, kalo dah tak ada internet tu konpem2 lah tak dapat nak bukak pape dah. Tapi tak kisah lah, aku dah berusaha, usaha tu kan tangga kejayaan. Dalam gelap gelita tu, aku pun terpikir nak main potoshop untuk memantapkan lagi skill mengedit gambar. Tak lama lepas tu, elektrik ada balik dan internet pun bernyawa semula. Alhamdulillah.


12 comments:

Amiey White said...

hahahahaha padan muka gelap

... said...

as salam..
ekau uk rupanya~ bagus.nak add.
tengok muka macam..pernah nampak.fst kaa?

sekali sekala gelap apa salahnya.kawe pun ada kisah juga.
masa earth hour tu, geram gila.masa tu lalu kat area jalan pergi ke unit mikroskop elektron.dengan lampu-lampu jalan pun padam.bengang je. sekali dengan motor-motor terus kiok..apa boleh buat..terpaksa tolak..peh..rasa seram tak sejuk.ada yang perhati.tapi malas nak tegur..kena tegur rasa sakit perut.tak kuasa nak layan hantu

Cik TeN10 said...

mna hasil mainan photoshop nye?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

patt la mlm td lampu jalan bangi ni haaaa gelap...smpai ke UKM yee..

lavender harum wangi said...

gahahaha, tu yg gua pelik tu.. setau gua earth hour bulan 3.. rupa2 nya earth hour spesial edisi UKM :D

Sab Buenoo said...

ok baguus. sila la like komen aku banyak2. hahaha

tomatokering :) said...

hahaaha ! tataw nape nak gelak bile baca nih . hihi :P

Syiela O-lala said...

HAHA sengal

Farhana Sahri said...

waaaa...nk try wt cm kt ats tu

AfiQ said...

aiyooo..sib naik ade balik letrik tu..kalau smpai ke pagi? hahaha.. ^__^

annur said...

wifi takyah cakap la, mmg tak jalan. guna cabel la. cam laju jer ni.. huhu.

yayalya said...

ingatkan earth hour apa...upenya tak de elektrik ya hihi