Monday, December 6, 2010

..:: TRON:LEGACY ::..



Tajuk : TRON : LEGACY
Pengarah : Joseph Kosinski
Tahun : Dec, 2010


Menurut kamus google, cerita ni pasal seorang lelaki yang dihantui
dengan misteri kehilangan ayahnya sewaktu dia kecik lagi.. Ayah dia seorang pembuat game video game terkemuka suatu masa dulu tetapi lesap tanpa khabar berita.. 


Time dia pergi siasat isyarat pelik dari Flynn's Arcade yang dah lama terbiar, dia mendapati diri dia dah termasuk dunia di mana ayahnya terperangkap dekat dalam tu selama 20 tahun.. Dan di situ lah 
bermulanya pengembaraan dia dekat dalam dunia video game  
yang dicipta sendiri oleh ayahnya..



Dia dengan ayahnya berusaha mencari jalan keluar dari 
dunia tu tapi dihalang oleh kuasa jahat..



Macam mana dorang nak lepaskan diri dari dunia alam maya tu tak tahu lagi.. Korang tunggu keluar dekat wayang bulan Disember ni.. Kalo tak suka tengok wayang, tunggu ada orang upload cerita ni dekat mana2 website atau server Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau untuk bebudak UKM...


motor yang dorang guna dalam cerita ni..



Kalo nak tengok trailer cerita ni boleh klik SINI


Yang ni cerita TRON versi tok kadok dulu2..

Pengarah : Steven Lisberger
Tahun : 1982





p/s : sape2 nak tengok nanti ajak aku sekali erk..


13 comments:

ashraf said...

jom usha skali

Anonymous said...

ada klua trailer kt tb ke ekk?? cm xde promo sgt pn~

mRa amira said...

jom~ heeeeeeee

chittysarah said...

da kuar ke??
biler ek..

Cik Su said...

jom2..cik su nak g tengok ne...haha

Luffy said...

hahah...mari2..dalam tgah2 bulan camtu..x taw r nape dorang x promo..tapi rase cm bez je cter ni..huhu

azwa_amani said...

ade ke perempuan yg minat cerita ni??..lelaki mesti ramai nak tgok kan..

Luffy said...

hehe..cerita sains fiction mmang dak laki suke nengok..huhu

nadey said...

aku tgk preview die....aku ternganga ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

demsssss.....

kenderaan die mcm haram.....canggehh giler

d.A.o.U.z said...

bro, da tengok ke ?

p/s : aku ada tag ko !

lavender harum wangi said...

ada klua kt mesia ke? xde promo pn..

ashraf said...

blambak2 promosi bang.maybe ko xnmpak kot :)

alongxp said...

maknanya dulu da ada klua ar citer tron ni ek? tulla firasat aku,aku rs dulu cam pnh tgk citer naek moto camni...huhu...