Tuesday, December 7, 2010

..: LEGEND SILAT::..



Tajuk : Silat Lagenda
Pengarah : Hassan Muthalib
Tayangan27 Ogos 1998  


Silat lagenda 
Silat lagenda
Silat Lagenda Berkuasa.. huh!! 



Haa.. korang pernah tengok tak cerita ni?? kalo yang tahun lahir dia 1991 dan ke bawah tu mungkin ingat kot sebab aku time ni pun baru darjah dua.. Yang tahun2 atas tu mungkin tak ingat dah kot sebab korang kecik lagi.. Kalo ingat bagus r, tu membuktikan memori hard disk otak korang sangat tinggi.. Ni r filem animasi pertama Malaysia ' Filem Silat Lagenda ' berharga lebih kurang 6 juta hengget.. Tak percaya??


sumber : The Malaysian Guiness Book Of Record


Cerita ni pasal pengembaraan Hang Tuah dengan membe2 dia Hang Jebat Lekir, Lekiu, dan Kasturi time abad ke-21 dekat Melaka..

hang tuah, jebat, lekir, lekiu dan kasturi


walaupun grafik cerita ni tak sesempoi cerita GENG UPIN & IPIN.. tapi ok what?? 1998 kot citer dia.. Tapi aku tak tak tahu mana hilang dah cerita ni.. Mungkin dorang simpan dekat musium buat koleksi pameran.. Atau pengarah dia dah terdelete softcopy cerita ni dekat dalam hard disk dia.. LOL Aku harap dorang tayang balik cerita ni sebab dapat mengimbau kejap zaman time kecik2 aku..




Rambut sama hitam ( tapi ada yang rambut kaler2 gak ) tapi pendapat lain2 kan.. tapi yang aku pasti citer Silat Lagenda ni lagi bez dari citer makhluk JIDIN.. motippp?? Sebab aku tak suka cerita tu r, ape lagi.. agaga



grafik tinggi sangat, laptop aku tak support citer ni.. agaga



p/s : saja wat entry ni sebab aku budak silat.. harharhar

17 comments:

Anisa Hang Tuah said...

silat lagenda
best2
teringat zaman kanak2

nadey said...

ko bdk silat ek??????? bgus! jgn salah guru sudah...merana bdn!

lalailusi said...

silat mase tu ade jual buku cerita die jugak..mane tah simpan..

cik miera said...

silat lagenda....mmg best..huhu

hana_aniz said...

good. good.

bila nak turun training ni??

c.i.k.a.m.i.e.a said...

wah... seriously teringat zaman darjah 2!!! hhahhaa

chittysarah said...

ingat~~
cerita time dajah2..
hahhaha..
kenangan manis sebab selalu tgk ngan abg2 dulu law cite2 katoon..

skang tgk cite2 dewasa la plak kan..
lallala~~

eMMe said...

Silat Lagenda lama dah tak dengar...

me_nazri said...

feveret aku ni...3 kali lebih aku tgk..siap tgk kat wayang lagi...haha

Faiz Tapit said...

pggil abg man... aku cbar die

.::: Princess MOMOY :::. said...

hihi...nampk mcm best jer
dulu balajar silat gak tapi benti sebab time training ari sabtu
hari sabtu hari momoy nak g dating
hari lain kena study...heheh...
tapi rugi x pegi sebab dating punya pasal. cerita zaman study dulu
MY RECENT POST : Jom pegi Digi K-POP Live Concert di Malaysia

nur 'afifah :) said...

hee..tak penah dgr pon cita silat 2.. :) ad er..??hihi..hurmm..btw..bdak silat..??wah..frst time jupa blogger ahli silat gak.! :)silat p.? silat gayong o silat cekak or silat lain..??

.::: Princess MOMOY :::. said...

silat harimau berantai
nama pun ganasss
MY RECENT POST : Jom pegi Digi K-POP Live Concert di Malaysia

ijatnuar87 said...

ahaks...mmg suker giler la dgn citer nih...raser2nyer ni la satu2nyer animasi berkaitn dengan silat kan...

Luffy said...

yup2..ni r citer yg mengangkat martabat seni persilatan melayu..huhu

tetibe cm skema lak ayat aku..haha

Jejaka Terhangat said...

silat lagenda berkusa..ahaks..ingat lg lagu dia..ngehh..

jidin tu tak bleh blah la..letop aku pon tak support gak psl grafik dia sangat2 tinggi..wakakaka..

aku kutuk adik aku tgk cite jidin tu..=p

azie5ouh!8 said...

budak silat ekk?? silat pe??
XD