Thursday, December 9, 2010

..:: PENYAKIT M ::..


Makin lama dunia ni makin canggih dengan teknologi giler2.. Mesin dgn robot makin bersepah2 di atas muke bumi ni.. Dan wabak penyakit M semakin tersebar dekat manusia2.. Apa dia penyakit M?? haa..betul r tu.. ada hadiah untuk anda, ambik dekat kaunter no 11.. agaga.. penyakit M tu M.A.L.A.S..


Teknologi = Penyakit M




Siapa yang tak pernah rasa malas memang something wrong r.. Malas buat assignment, malas study, malas mandikan kucing, malas nak pergi training silat (ehh,tu aku..haha), malas blogwalking dan malas segala2 nya..:p

contoh :


" wei, ambikkan boxer aku kejap.. "

" malas r.. "


" wei, jom pergi makan.. "

" malas r, ko pergi r dulu, nanti aku follow.. "



Nampak?? haa.. tu baru dua contoh simple kemalasan yang diterjemahkan dalam blog aku.. banyak lagi perkara2 yang memalaskan kita cuma aku pun malas je nak tulis panjang2.. harharhar.. Tapi ada jugak malas yang baik..

contoh : 


" Wei, jom pergi clubbing malam ni.. "

" Jom tengok race malam ni dekat dataran.. "


Yang ajakan2 macam ni boleh r anda cakap malas.. Jangan pulak korang pergi join sekali.. rosak2.. Sekali lagi saya ingin menegaskan bahawa manusia dan malas tidak dapat dipisahkan ibarat isi dan kuku.. warghh.. dah macam masuk debat la pulak.. 


Lu orang ada hidung lu orang bau,
 lu orang ada tangan lu orang korek hidung,
 lu orang ada otak lu orang pikir r sendiri..
 Assalamualaikum..




yang ni sentiase rajen..



p/s : malam ni aku akan cuba untuk pergi trening silat..


11 comments:

cikAida said...

bole plakk cube2..
hahaha.
buang perkataan M A L A S tuh..
hehehe..
ambil perkataan R A J I N.. ^_^

ijatnuar87 said...

hehehhe...isi kndungan entri phm,tp pantun yg last tu xphm deh...

.::: Princess MOMOY :::. said...

"wei...tolong amik boxer aku jap"
wahahaha...nak terguling momoy baca yang nih
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

Eazy Izzuddin said...

buangkan penyakit M itu hehe
xD

twinkle twinkle said...

ahha robot sokmo rajin ,,:D

.::: Princess MOMOY :::. said...

mau itu robot kuning
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

ANATI SOKI said...

penyakit malas susah nk buang :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

Haishhh....
Momoy pun kadang2 parah biler kena penyakit nih
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

Cik Su said...

penyakit m ni selalu melanda cik su ketika di universiti.. haha..

A.D.A.M. said...

Oh penyakit M ni mmg sakitla! =.=

Btw, slmt bersilat! :D

chittysarah said...

silat pun malas ke?
lalalla~~
cakap orang plak~~
*diri sendiri pun malas*