Thursday, December 9, 2010

..:: KISAH PETANG KHAMIS ::..

Petang tadi sedang aku berblogwalking laptop aku mengalami sindrom lagging nak mampus .. Aku cuba untuk bersabar beberapa kali dengan mengurut dadaku.. Selepas beberapa minit kemudian keadaannya masih lagi sama dan darahku mula berlari laju ke kepala sesekali singgah
 berhenti rehat di pancreas dan kidney aku..  



bapak r lagging laptop ni dow..


Aku semakin tak tertahan dan pergi ke katil dengan merebahkan badan dan mengucap dan beristinjak beristighfar beberapa kali.. Kalau aku mengadap laptop tu lagi nanti mungkin akan ada kes laptop terbang terkena libasan2 yang tidak disengajakan.. Dan seketika kemudian kedengaran



Booommm!! Boooomm!!

Aku terpinga2.. Ohhh.. aku tertido rupenye.. 

ehh..dah pagi ke?? gelap je..
macam mane aku boleh tertido tadi?
apesal ada bunyik berdentum2 tu??



Itulah soalan2 yang berlegar2 di ruang kotak fikiranku selepas terjaga ketika itu.. Aku ingat ada orang nak pecah masuk bilik sebelah aku sebab semua dah tak ada pergi kem.. Aku pun membuka lampu bilik dan cahaya yang terang tu menyilaukan pandangan aku beberapa saat.. Selepas tu, pintu bilik aku diketuk2 manja.. 



Tookkk!! Tookkk!! Tookkk!!


Aku menjadi cemas dan bercakap dalam hati mungkin ada orang nak rompak aku.. Tapi aku mana ada duit, moto 125Z je r harta aku.. Tak pun makcik cleaner datang nak rogol aku sebab aku perasan dia usha semacam je time aku lalu dekat koridor nak pergi bilik membe aku tengahari tadi.. Masa aku lalu tu dia tengah cabut rumput... Arghhh.. nak rogol, rogol r.. bak kata wanita2 sekarang.. Ada aku kisah?? Perlahan aku membukak pintu dan terlihat kelibat dua orang yang mencurigakan.. Aku membuat muka blurr sebab baru bangun tido dan aku tengok sorang mamat tu tengah melibas pintu bilik sebelah dengan kasut kawad.. hotakk diaa..




" Buat apa tu bro?? " tanyaku pada salah sorang mamat tu

" Nak bukak pintu bilik ni ha.. " balasnya


Aku mula berperasangka buruk tapi dorang tidak menunjukkan sebarang reaksi cuak.. Aku pun bertanya lagi


" Nak buat apa bukak pintu bilik tu?? " tanyaku lagi


" Nak letak moto aku ni dalam bilik dia " jawabnya 


" Ko letak je dekat luar bilik tu, selamat punya. InsyAllah tak ada orang curik "


Dia pun mengikut arahan aku dengan memarking moto RXZ Catalyzer miliknya yang berwarna maroon bersama2 dengan moto2 panas yang menjadi kegemaran pencurik2 moto sekarang ni.. Selepas dorang blah aku terdengar bunyik suara orang dengan moto dihidupkan.. Bunyi moto tu macam bunyi motor aku.. Aku dengan cuak pergi check tempat parking takot2 ada orang rembat moto aku.. Arghhhh!!.. moto aku dah tak ada.. Cilakak punye pencurik, nak moto beli r sendiri.. Aku memaki hamun dengan tenang sekali dan kemudian baru aku tersedar.. Ehh, petang tadi aku parking tempat lain rupanya.. ohhh..demmit..


harta pusaka aku...


p/s : tu r padahnya kalo tido petang.. kepala jadi ting tong.. harharhar.

36 comments:

lavender harum wangi said...

ting tong.. amalkan slalu blh jd gler!! :D ngeong~ ngeong~

2+2=5 said...

hahaahahahahahahahahah!!!! ape ni bro? tak baik tdo ptg aa mewarisi kegilaan ...naseb bek bukan moto hang,,,hohohoho

PiKOk said...

haha. xelok tido2 petang..

cikk yaya said...

sengal jeee !
igt tol kene curik td :P

Syiela O-lala said...

cehh. apa da

Syiela O-lala said...

cehh. apa da

Cik Mimie said...

hahaha..amalkan selalu nyer tuan umah..ish3x
bayangkan la lau betol2 trjadi..
guane tu??

.::: Princess MOMOY :::. said...

hehehe...kan dah ting tong
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

.::: Princess MOMOY :::. said...

hehehe...kan dah ting tong
MY RECENT POST : Plectranthus rotundifolius (Poiret) Sprengel - APA TU ?

fa-in said...

lawak lah! :))))

+dieabella+ said...

haha...laen kali g tdo ngan moto skali..

twinkle twinkle said...

hebat la kucing dlm gbr tu ;D

♥cutebabygirl♥ said...

sengalllllll

hahahaha

iDa said...

mcm2 hal laaaaa.adoiiiiiiii

ijatnuar87 said...

ahaks..jgn diamalkan,kang xpasal2 tersilap ketuk kwn dengan kasut kawad,heheheh

cik miera said...

haha..tula, ptg2 jgn tido..kah3..bawak je la moto tu masuk bilik..

dayah SnoW Heuka said...

haha oleh itu jgn tido petang2 sudah :P

Yellow LEOpard said...

weyh..cite tak nak real lagi kan..hahaha

me_nazri said...

gile ko moto kene curik..trauma2... tapi nseb bek x..kalo x merentap sengsara la ko huhu

fatin said...

nseb bek xkena curik betul2.kl tak mesti ko renggah teriak kuat2 kn..haha

chittysarah said...

gaya penceritaan yang amat sengal~~
tertipu nie~~

forever love said...

hahahahaha...gelak guling-guling..padam muka..jd mereng sebentar

F.I.C.K.R.Y said...

Kan aku dah bilang... tidor petang boleh kasi nyanyok arrr~
Tu laa.. degil cakap orang-orang tua... Kan depa lagi banyak melantak garam~

ANATI SOKI said...

kehkehkeh.. iye2 je org igt.. moto kamu kena curi. ngokngek.. wahahaha

iLa SaHaR said...

hahaha tuh la padah nye tido senja

zOeY zAu YaH said...

cehhh..bikin citer sensasi dupdap2..upanya dia yg fenin lalat hahahha

khaiyisah husna said...

adoi..hang ni....hahaha..lawak betol..len kali tido lagik!~

farhana sahri said...

ciannye

renjerkabloi said...

lawakla lu bro..hak3
jom tgk cndwn busut bro =)

sarah abadan said...

kahkahkah...klako! XD

mRa said...

baru nak nanes kalau kene curi..sebab t xde moto nak bwk mra dating, kan kan? hehe ^__^
namo tdo petang2 tau!

Cik Su said...

baru nak ucap takziah sebab moto ilang..haha

nak promote jap..jangan lupa undi no 53 untuk blog baru pilihan

i am S!L4H.. said...

ahahaha lawak la cite ni..ngeee
mcm leh wat mjlah ujong je(adaptasi dr ujang)..gagagaga

mish cokat said...

thx yaa 4 de cment :)
mkaceh bnyk2

putERi-kAtEk said...

waaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! bru nk rasa kesian sebab motor kena rembat...hampes.....

p/s: org kata kalau tido petang, nnti jin dtg gigit

BezBuddy said...

ko duk kolej mane??