Sunday, November 21, 2010

..:: Tolong Orang Rasa Nak Pijak Orang ::..


" Konna koto ii na, dekitara ii na, anna yume konna yume, ippai aru kedo. Minna minna minna, kanaete kureru, fushigina pokke de kanaete kureru. Sora wo jiyuu ni tobitai na, hai! takekoputaa! An an an, tottemo daisuki, Do Re Mi... Ehh! Doraemon...." 


ni doraemon ke spongebob?? agaga...



Aku menyanyi ( main hentam je ) lagu doraemon sebab happy semalam Arsenal kalah.... hahaha... Setelah satu hari duduk di bilik tanpa melakukan apa2 menda, aku pun terasa nak makan aiskrim... Dengan pantas 125Z aku dihidupkan, dan pergi ke kedai runcit dan melanggar semua lampu kuning di hadapanku....  


MySpace


Tanpa membuka helmet aku pun masuk ke kedai dengan lagak seperti ingin merompak kedai tersebut... Tanganku sengaja diselukkan ke dalam poket seperti ingi mengeluarkan senjata.. Tauke kedai tu dah usha semacam pastu cepat2 dia masuk dalam kaunter dia.. Aku pun buat bodoh je sambil gelak dalam hati dan cari barang2 yang aku nak beli.. Pastu ada sorang mamat masuk kedai buat2 muka tak puas hati... Sebab semalam Arsenal kalah kot.. Aku cuba berperasangka baik dan pergi check2 aiskrim yang aku nak beli...



aiskrim kiwi.. bapak masamm.. erkk..


Tiba2 duit syiling 20 sen mamat tu jatuh dan bergolek ke arah kaki aku... Aku pun dengan ikhlas kutip dan bagi balik kat mamat tu.. wattefak?? Ingat nak cakap terima kasih.. Dia ambik pastu blah macam tu je.. Aku mencarut2 seketika dan bayar duit aiskrim aku... Keluar kedai aku maki2 lagi, rasa nak langgar motor dia tapi nanti 125Z aku rosak jugak.. Orang dah tolong tu cakap je lah terima kasih... kalo rase panjang sangat terima kasih tu, cakap r trimas ke, thank u ke, thanx ke.. Orang yang tolong kita tu pun akan rasa nak tolong orang lain lagi next time..


MySpace 

p/s : Terima kasih baca blog aku..


21 comments:

Akmar Naqhi said...

sabar je la janji ko dpt aiskrem tuh :D

bukudiarysofea said...

sebat je bontot die

Mimie@misxoman said...

nak eskrem jugak.

Yellow LEOpard said...

sadis betol..kesian taukeh tuh,,mesti die cuak tgk ko

~aLiYa~ said...

ape la susah sgt nk ucap trime kaseh je pun. orang berbudi, patutnye kite berbahase ye tak??

kekurabiru said...

hoi kura ijau!! kahkah. aku tumpang gelak kan ko.

Luffy said...

kekurabiru ~ bapak jahat ko dow...haha

yellow leopard ~ sje je kasi cuak cket tauke tu...huhu

sofea ~ anda mmg suke sebat bontot org ke?? haha

Faiz Tapit said...

kasi pijak je smpai hangus

akbintangkcikdlangit said...

org camtu mmg ptot kne rotan..
bkn susa pon nk bkak mlut ckp thx =.=
syum pon da kire ok wat!
ni yg nk emo nie..muahaha

Faiz Tapit said...

muahahaha...

qiela said...

haha..chill2..

dayah SnoW Heuka said...

haha mamat tuh blur kot @_@

yusra -.-'' said...

hohohohohoh sabar3.................. tapi,, nape lah tak baling je eskem uh.. huh.. org cm2 kene aja -.-

Luffy said...

xpe r..aku baik orangnye...haha..

nurul hafika said...

so now kaw kne ucp thanx kat aq . .
aq da folow kamoo . .hope folow aq doe . .*na tnbah folower ..

Ain Atika Zailani said...

haha...kelakar la nyanyi lagu doremon macam tu.

alexa yussida said...

sedappnyeee eskem kiwi tuh!yummy~

alexa yussida said...

eh jap...tlg org kena ikhlas..xyah harap pape even ucapan time kasih skalipon..tehee..tp org yg ditolong tu memang patut ckp thnkz tanda mnghargai:)

Luffy said...

betui tu..tp at least ckp r terime kasih kn...bukan minx balasan soh beli proton inspira tanda terime kasih..hehe...:p

Melati said...

baca ayat yang mula-mula tu ingat ke bahasa negeri sembilan, rupanya lagu doremon,. heeheee kelakar laaa =)))

Tapi sekarang mmg banyak orang yang tak tau berterima kasih, nak senyum pun susah... hmm... =(

Luffy said...

taw xpe...rase nak tampar laju2 je...haha