Friday, November 26, 2010

..:: SESAK2 ::..


Sumber : Lawak Kampus

 
tak dapat naik tren punya pasal...


Dolu2 time zaman jahiliah tak ada kenderaan nak pergi KeyEL ( bahasa bakunya kuala lumpur ).. Kena la naik tren lompat2.. So, paham2 r kalo naik tren ni kene buat apa kan.. Anda kena pantas, efisien dan berinovatif ( motipp?? ) untuk mendapat tempat dalam tren tu.. Time2 cuti confirm bapak panjang line up kat depan kaunter tiket... Nak guna mesin tiket tu tak reti pulak.. haishh.. demmit.. Ala, yang beratur panjang2 tu pun sama je 2x5 sepuluh tapi bukan semua r.. Kalo tak, takkan sanggup beratur panjang2 kan.. agaga.. Paling tak best naik tren komuter, sebab lembab tahap band 1 MUET.. Kekerapan tren dia satu tren 30 min rasanya, tapi tak tahu r sekarang dah makin cepat ke kan, sebab dah lama tak naik tren.. Dah bosan kuar pergi KeyEL tu.. Pastu kadang2 ada  kes orang kena gilis keretapi r, brake keretapi tak makan r, minyak 2T habis la pastu kene overhaul balik...macam2 sekarang ni kan, tak paham aku.. Kalo nak tido tu, balik r rumah, buat apa tido dekat railway tu, menyusahkan orang lain je.. Tapi nak buat macam mana, dah ajal dorang time tu kan.. Kalo yang
 bunuh diri tu, GTH la jawabnya..


bile pintu ni nak tutup haa?? grrr...


 Bila tren nak sampai je semua orang pecut ke belakang garisan kuning ala2 masuk lumba lari 100 meter.. Kang terlambat sikit tak boleh masuk tren pulak.. Sebelum tu searching dulu part gerabak paling tak ramai orang,
tapi selalunya confirm full semua dan aku akan mencarut seketika untuk mendapatkan semangat kembali.. Time part masuk tren ni paling ganas, sebab akan berlaku aksi tolong-menolong tolak-menolak.. Siapa paling kuat dialah yang menang dapat masuk dulu.. Perempuan pun ada yang ganas2 gak r.. grrr.. Aku tak kisah pun kalo tak dapat tempat duduk janji dapat masuk pun dah ok.. Dalam tu selalunya memang macam ikan sardin r keadaannya, dan bau yang terhasil pun boleh tahan r wanginya kan.. Kalo tak ramai sangat pun aku lebih suka berdiri, sebab nanti ada orang tua ke, pempuan pregnant ke, tak payah aku nak bangun dah.. gentlemen r sikit..agaga.. Kalo time pack memang akan berlaku kes2 gangguan seksual dan kecurian.. Nasib baik r sekarang dah ada koc khas untuk wanita, selamat sikit r anda2 wanita sekalian.. Tu pun ada lelaki tak reti bahasa ( kes couple ) masuk jugak dalam koc wanita.. wattefak??.. Tak paham bahasa kah anda?.. Yang kes ni kite kasi flying kick laju2 sampai dia paham..


wachhaaaaa!! peace..


Tapi pape pun, negara kita lagi ok r dari negara sana tu...


tak sanggup aku nak naik tren macam ni...




Ditaip dengan laju2 oleh Luffy


16 comments:

EMMA said...

haah kalau kes kapel tuh mmg kebanyakkan ta rety2 bahasa..gedik nak naik jugak pastu kena halau oleh guard...suka aku tgk..muahahaha

Luffy said...

agaga...padan muke..kan dh malu..huhu

Faiz Tapit said...

bpak hine kt tren cmtu... wattefak!

Melati said...

i tak berani naik train berhimpit, nanti ada terbau keti*k org, huhuuu

sya hassan said...

cik gebu sokong melati.. law bau keti*k tue xpe r ag kot.. tpi law gas metana terlepas..makk aiii mawnye cik gebu terjun dri train 2..
xsggp!!

Yellow LEOpard said...

bahaye giler kalo naek tren mcm gamba last tuh..x sanggop aku

HonEyBuNNy said...

sesak2 ohhh naik tren gtu kan..hehehh

Aina Fadzila said...

tu lah pasal. tak suka dah nak naik train skg. baiklah naik rapid je. biasa dulu suka naik train gak nk ke KL dr Shah Alam. but now, prefer rapid lah kot. huhu. but then, nice entry btw :)

qiela said...

train last skali 2 lau tension2 bole tros lompat..hehe
bhaye2..

eMMe said...

lame tak naik tren......dulu selalu gak, waktu belajar / single...hehehe...gi rewang2 naik bas je, naik kete mase tu takde kawan sudi nak tumpangkan, yg drive pun takot sesat, hehehe....

nnt vote akak ekk luffy, itu pun kalo lom ade sesape lagi pilihan luffy...hehehe...

E.d.Y said...

giler naik train sampai kat luar tu..huhu

PESANAN PENAJA :

Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
-------> http://bpm-undi.blogspot.com/

Arisa Mihashi said...

ahhhh! aku benci naik train!!

dayah SnoW Heuka said...

mcm sedang marah jek haha... mesty pernah kene tolak2 ea?? ngeee

Nur said...

kat sini ada org naik tren mcm tuh..tapi x full plak kan...ada lah secubit..hehe

Anonymous said...

Awesome informasi, banyak terima kasih kepada penulis artikel. Ini bisa dimengerti bagi saya sekarang, efektivitas dan pentingnya adalah pikiran-boggling. Terima kasih sekali lagi dan semoga berhasil!

achik yg kuat sgt membebel.. said...

menci nek KTM...huhuh...tapi kena naik jgk...sob3...