Thursday, December 2, 2010

..:: Cerita Dolu2 ::.


Askar Kerdil... bajet kuat.....

Tajuk : SMALL SOLDIERS
Tahun : 1998
Genre : Aksi / Sains fiksyen
Pengarah : Joe Dante


Siapa pernah tertengok, terbaca, terserempak dengan cerita ni sila angkat siku anda... ermm.. tak nak angkat pun tak apa r.. Cerita dari zaman tok kadok ni dulu keluar tahun 1998.. Time ni aku baru standard two ( darjah dua ).. Standard lagi taw, belum modified lagi pape ( bawah pon tak potong lagi.. relaxx luuu.. harharhar ).. Sekarang aku bukan nak cerita pasal potong2 ni, yang tu kita citer next time.. Mengimbau sekejap r zaman kanak2 aku dulu, ni salah satu movie feveret aku.. Aku dah terlanjur berapa kali jugak r beromen tengok menatang ni, then sem ni aku terlanjur lagi sekali.. ish3.. Bukan apa pun, time bosan takda pape nak buat tengok je r apa yang ada.. Walaupun tak logik, boleh r sebagai hiburan di saat kebosanan melanda, daripada tengok cerita 2 ALAM .. fakop aku nak tengok, dah r kena block kat page FB Dr Rozmey... harhahar.. motipp?? 


Sinopsis


Sebuah syarikat pembuatan permainan ni telah dipertanggungjawabkan oleh sebuah syarikat pembuatan barangan kenteraan (GloboTech Industries ) untuk membuat alat permainan yang boleh memberi tindak-balas apabila kita bercakap dengan permainan tersebut. Pastu dorang cipta r patung aksi yang dilengkapi mikrocip X-1000 yang dihasilkan oleh syarikat ketenteraan tersebut. Ada dua team patung tu, satu Commando Elite, satu lagi Gorgonites. Tapi, patung2 tu berevolusi jadi terlebih cerdik pulak bila pasang dengan mikrocip tu.


Komando yang tough2...

Ada sorang budak ni anak tauke kedai mainan. So, dorang tempah la patung mainan baru tu untuk jual kat kedai dorang. Malam tu patung2 team Commando Elite keluar dari kotak dorang dan cari team Gorgonites untuk dimusnahkan. Tapi team Gorgonites ni lari dari ketua Commando Elite iaitu Major Chip hazard dan dorang sembunyi kat rumah budak tu. Team Commando Elite tu pergi r mengrekrut ahli2 lain pastu serang ramai2 rumah tu nak musnahkan ahli2 Gorgonites. Budak tu pun tolong r Gorgonites sekali lawan team Commando Elite. Last, confirm r yang baik menang kan, tak kan jahat lak menang.. Cliche la weii...



Ni lak watak2 dalam muvie ni selain dari dari watak 
manusia2 yang sengal..

Commando Elite
Major Chip Hazard

VS

Gorgonites
Archer




         
macam lebih kurang je... Soldiers VS Weird Creature..



p/s : siapa ada muvie bez2, bak mai sekilo...bosan siot..


24 comments:

nurnatrah said...

wahhh.small soldier.

betul2 mengimbau ni. haha -.-"

makcek bukan nenek said...

i ada cita sang kancil dan sng buaya.
sekilo 2 ringgit je .
nak ?

dah lma x tgk cita chucky .
heheh

wunny said...

tgk 2 ALAM la best:)) ahax!

d.A.o.U.z said...

small soldier citer aku muda dulu-dulu bai..
hahaha..
lame x tgk..

nama.aku.lynn said...

ahhaha..ade gang jugakkk.mmg suka gile layan ni dolu222..=)

CGG said...

waaa...

soldier

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy penah tengok
best sangat
RECENT POST: KATAK PURU boleh dimakan ???

ashraf said...

small soldier! aku minat gile muvi ni time kecik2..skang nk dload ntah kt mnae la

Luffy said...

hmm..aku tgk kat mane n laptop sape erk aritu?? lupe pulak..haha..

Mohamadazhan hjDesa said...

usih, teringat zaman aku main perang2.hehe

ijatnuar87 said...

ahaks...antara citer perang terbaik pernah ambe tgk,hehehhe

nunui Joe said...

sy xpernah tgk tuh..
sbb msa thn 1998 tgk tv1 tv2 saja..
heheheh,,sy ada baaaanyak stok muvie + drama muahahaha.. :D

Sophia Rani said...

masa cite ni darjah 3.. huhu... mmg tengok tau citer ni.. ingat lagi.. lame dah kan,..

Faiz Tapit said...

cehh.... brani ko kutuk 2 alam??

pdot said...

Darjah 2 xsunat g? go to hell lah..Lemah

Luffy said...

hahah..mane ade aku kutuk 2 ALAM..aku puji kot..huhu

Juaini Jamaludin said...

juliet tgk cerita ni! cerita dia best! best :D

zalizalu said...

pergh... citer zaman remaja dulu2... skang ni dah besar.. tp citer ni memang menarik... best3

zalizalu said...

pergh... citer zaman remaja dulu2... skang ni dah besar.. tp citer ni memang menarik... best3

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

macam best je citer ni..by de way..nape kamu diblock di page dr rozmey?...siannye

Luffy said...

haaha..sebab sy puji citer dye jujur sangat..hehe..

pN.rOs said...

small soldier...
sangat suka citer ni...
trutama time perang2 n lagu rancak tuh

M y M y said...

paling tak suka crita ni sb askar tu jahat sgt...EEEi..bencinya~~~

ɐɥs+ɐɟ said...

best cerita nie!