Thursday, December 2, 2010

..:: Merempit 40KM/J ::..



Semalam sedang aku rancak blogwalking dan baca entry dekat 
blog orang sambil menyanyi tiba2..... 

Tuuuppp!!

wattefak!!.. ohh my gucci.. karen tak ada lagi sekali.. tapi laptop masih tak off lagi sebab pasang bateri.. Aku pun sambung blogwalking balik dalam kegelapan ditemani lampu laptop yang samar2.. lalala.. baru 10 minit guna laptop pastu pooopp.. Haaa? kejapnya bateri habis.. Relakk luuu.. aku pun buat2 pandai dan pergi kat main switch untuk check apa2 suis yang dah ter -off.. Biasa r, kata budak kejuruteraan elektrik kan.. harharhar.. Perghh!.. Dia punya suis tak payah cakap r, boleh tahan r banyak dia.. Aku test satu2 suis tengok part bilik mana yang durjana makan karan banyak.. Tapi tak on jugak power supply, aku agak maybe blok sebelah punya angkara ni sebab dorang punya block pun gelap.. 


main switch dia lebih kurang macam ni tapi lagi banyak suis..


Jam menunjukkan pukul 1.00 a.m tapi aku tak boleh tido lagi sebab dah biasa jadi burung hantu.. Aku pun terus ambik kunci motor keluar ronda2 ganti Pak Guard pusing sekitar UKM.. Mana r tahu kot2 terjumpa dengan kapel tengah beromen buat projek dalam kereta ke.. Boleh r aku skodeng lapor kat pak guard.. haha.. Pastu teringat nak pergi ATM dekat dalam UKM.. Saja mengada carik ATM malam2 padahal esok boleh pergi.. Dah tak tahu nak buat apa pergi je r.. Sampai2 kat ATM parking motor pastu pergi check duit, tapi semua mesin ATM CIMBANK, MAYBANK, BSN tulis menda ni


OUT OF SERVICE!!


oppss.. i'm sorry.. cannot go anymore..


Perghh.. menyirap darah aku.. Pastu baru aku teringat kunci moto aku tak cabut tadi.. Fuhhh.. Nasib baik tak hilang.. Kalo tak free2 je bagi moto kat orang.. Dah r moto HOT ni.. Haishh, aku pun pergi keluar UKM pulak cari ATM dengan menunggang penuh cermat sekali, 40KM/J je padahal tak ada kenderaan time tu.. Aku bawak moto dalam suasana yang aman damai tanpa sebarang kenderaan ditemani kicauan burung layang2 yang merdu sekali.. Sampai kat bank aku try tolak pintu kaca bank tu.. gedebookk!!.. Wattahel kunci pintu bank ni lak, selalu bukan dia bukak ke?? Terus down moral aku.. Dengan minyak motor tinggal bape titisan saja, aku balik ke UKM semula.. On the way balik, aku maki2 atas motor pastu melepaskan kemarahan aku dengan merembat motor aku sampai 140KM/J.. harhar.. baru puas hati aku.. Laju tak laju r tapi pipi aku jadi kebas lepas tu.. Aku berani bawak laju2 ni pun sebab jalan kosong, kalo tak slow je.. Sampai UKM aku masuk bilik terus bukak lagu dekat henset dan tertidur lena..



nyte2 u ollz..zZzZz



15 comments:

wunny said...

plik tp benar :))

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha
best juga ad motor =.=
ak gne cimb cm pelik je
lepas kul 12 malam mesin atm xleh guna?
ker kad ak yg pelik =.="

EMMA said...

time ko tido da ada letrik blom?

Yellow LEOpard said...

kesian nye la naseb ko..haha

eMMe said...

owhhh merempit ekk..nasib baik la takde pape, tapi mmg pun luffy, kalo dtg mood brani, branilah, kalo mood takot, mmg takot la, rempit slowww je, ade ke rempit slow, kalo dah rempit lajuuu la kan...

kiwi said...

haha..cm best je rempit..nk try gk la..ngeh2..

nur dhiya' aida said...

ahahahha ^^

Azura "Banyak Cakap" said...

Kat Ukm stay kolej mana? Hehe. Saya dulu stay kiy. Hehe.

Hidayah Hanif said...

sabau je la..senaseb la kite.keskeskes

Luffy said...

hahaha..de jugak orang yang senasib dgn aku..xpe..aku dah reda..:pp

Faiz Tapit said...

ang ni rembu

♥e'in♥ said...

ish2... t kang mata rosak...

Gayahspears said...

hahaha.. lawak lak gmbo tu

mieza_707 said...

macam2 hal budak nie.. hehe..

shahrul said...

ada give away for u

http://slibk.blogspot.com/2010/12/mush-1st-giveaway-bywansiti.html