Friday, November 12, 2010

..::Apabila Makanan Dibuat Main2::..

Jam mnunjukkan pukul 2.18 minit mlm pagi dan aku still jadi brung hantoo... WOOO... WOOO.. Jalan2 terjumpe mkanan yg comel2....

tadaaaa.....


nilah onigiri bento... ( ye kot.. hmm...)  (o_O)

erkk.. comey kottt....


lolzz!!...
 

 warghh... 

katak ijau....

 

 

 
grrrr...

 
"makan lah kami!!!....."


Tapi kalo yang ni?? erkkk....



Ade bran x nk mkan?? ...agagaga..  

     
    


p/s : sbagai tatapan budak2 kampus yg sdang kelaparan di waktu ni.... credit to Qiela...

 

34 comments:

Kyuubi said...

haha macam x sanggup pula nk mkn kalau dh buat mcm tu. hihihi

Luffy said...

haha..taw xpa...:p
org jepon mmg suke mnde mrepek2...huhu..

f_aRa_aINa989 said...

comelnya makanan..
^^

Zaty Rosli said...

I also do this stuff....
mana ada wat main-main~..
cume untuk menambahkan selera...
Bile wat comey2x pastu ngap masuk mulut..bahagie je rase..heheh ^^

uNa da wiTch said...

oh oh rice ball .
mknan dorg nih mmg unik dan nice gila. meleleh tgk .

Bazilah said...

pergh. lapar teruss!

♥e'in♥ said...

kreatif gile seh..

eMMe said...

ooo..nigiri name dia...sedap ke? kat mane leh dpt makanan ni?

Luffy said...

yekot...huhu..name scientific nasi kepal...:D
leh je wt sndiri kot...^^

eMMe said...

tak kuasa nak buat sendiri! baik makan nasi dgn ayam goreng! sedap!

DiNa RiaNa said...

buatkan daku teringin nak makan sushi jerk!

Eyka said...

comel gler la! suke! suke!^^

Luffy said...

hahaha...amek2 satu..free je ni..:p

Ajie Mohd Tahir said...

haha..comel gile oh!tapi yg last tu tolak awal2 la.XD

grOundnUt said...

aiizzz...lunch nak makan dimsum dan sushi lah...lapor weehh...^^'

qiela said...

haha..
1 pic uh same kt blog i..
wee..soo cute..
nak save pic yg laen bole??ahaha..
;)

Amoi MiyaSya said...

interesting ! rase cm sayang nk makan ouh kalo cmni (:

pN.rOs said...

tu bukan main2 tu hiasan...
saya suka makanan berhias... sangat
tp yg last tu xmo lah...

misyamissyou said...

huh comey2...yg akhir tu xbrani makan kot..hahaa

Azman Hui Hui said...

comey nya makanan nih

Luffy said...

huhu...yup comel dan boleh dimakan ea..tp yg laz agak ragu2 dgn daging yg dye letak tu...haha

hakeem kira said...

serius aku tgh lapar ni~

dayah SnoW Heuka said...

huhu.. syg na makan.. comel sgt :P

violet VC said...

lapa plak tgk makanan chomey2 tuh..hehe

molmolla said...

hohoho!!! comelllll sangat okay~

Luffy said...

kalo syg nk makan mmbazir lak nant..huhu

zianazone said...

comel nya makanan ni..nak makan pun syg..rase macam nak frame kan jer terus hehehe

MissAinia said...

hahah coomel sgt. simpan buat hiasan je laa hahaha

http://cakapcakapain.blogspot.com

Jia Sensei said...

ni bukan main2.
salah maklumat tu.
kalo di jepun makanan ni di sebut bento.
kana2 sek rendah akan membawa bento masing2 ke sekolah dan akan berlumba2 tunjuk bento sape yg plg cantik.
ni hiasan seni makanan jepun. tiada dlm tradisi kita. =)

Luffy said...
This comment has been removed by the author.
qiela said...

hahaa..mmg2..
daging pew yg die ltk 2 ea??hahaa
pikir 100 kali gak nak mkn uh..heee..
but mmg chumel..
;)

MiMiEy :) said...

kalau cute mcm nie mana sanggup nak makan.
simpan dlm almari jer

Cik Su said...

comelnye..tak sanggup nk makan

Luffy said...

makan je kalo dh lapar..hahah