Wednesday, January 26, 2011

COW TU LEMBU KAN?


A : Cow tu lembu kan?


B : Ha'ah.. 


A : Hahaha...


B : ???


*Cow refer to Kau


Kalau korang rasa pernah kena macam ni time kecik2 ternyatalah anda pernah diperlembu-lembukan oleh mereka2 yang telah terdahulunya diperlembukan. Lepas kena macam ni terus moral down, tak dapat fokus dalam study, result merudum, tak dapat shoot gol masa main bola time waktu PJK. Sejarah benda ni tak dapat dipastikan dari pada mana mulanya dan siapa pencetus idea tersebut. Mungkin dari zaman kejatuhan penggunaan lembu selepas kuda digantikan dengan lembu untuk dijadikan sebagai kereta kuda sebab tahap kelajuan lembu tidak memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh pihak berkuasa. Kalau dah kena macam tu kompem rasa nak try kenakan orang lain pulak kan tapi nak buat dekat orang yang lembukan kita tu balik memang tak lepas lah.. haha. Pengalaman ni mengajar kita erti kelembuan dan membezakan antara COW dan KAU supaya tidak diperlembukan lagi seperti tu.


rembu betui..



8 comments:

AyinAyob said...

hahaha. betul betul!

nama.aku.lynn said...

KAU lembu..aku?=)

Ai Ni.. said...

ha ah..
cow tu lembu..
deer lak rusa..
:)

'yAnA' Cute said...

adehhh...poyo btol la entri ni..
hakhakhak...

cow = kau..
dak zamn skg kompem tau..tp klu tnya org dlu2 or kakak kita yg da besa mst dorg bg jwpn sma dlm nih..
kih3...
lawak2.. =p

sembil9n said...

kesian kt cow....nsb bek aku tak pernah kena...sbb kalau dy tye:

"cow tu lembu kan?"

lepas tu aku tye blk..:

"cow?"

mksdnye "engkau?" nnt msti dy diam atw dy jwb kn aku tye cow... pastu balah arr situ...nnt dy bosan

sarah abadan said...

hahaha benda ni dulu menguji mental sebenarnye...
kalau jwb 'no', kang ingt kite x paham english...
kalau 'yes', kang mengaku diri sndiri lembu...
hahah teringat zmn kanak2 dulu >.<

Wan Gerrard said...

jadi lembu best pe, leh bwat korban. sedap makan :P

Jom: Kalau Gerrard jadi Boss

qlah said...

HAHA . qlah x pnh lagi kne mcm tu .