Thursday, December 16, 2010

..:: Kisah Seram Malam Khamis ::..


Semuanya bermula selepas aku dan bekas roomate aku, gazali keluar beli barang pastu singgah kedai makan.. Sampai2 kedai makan aku terpandang TV Plasma lebih kurang 42 inci dekat kedai tu.. Ehhh.. macam ada game bola je malam ni.. Team mana pulak main hari ni sambil cakap dalam hati, mungkin siaran ulangan kot.. Baru duduk tak sampai seminit ( dalam 25 saat camtu ).. 


Priitt!!  Priitt!!  Priitt!! 


Tengok baju macam team Malaysia.. Aikkk, " Malaysia lawan Vietnam dow " kataku pada gazali.. Apa pasal pulak aku tak tahu.. demmit.. Aku penyokong setia Malaysia kot, tapi time dorang pergi semi final 
atau final je r.. Kalo tak memang tak tengok pun.. harharhar.. 
Malaysia menang 2-0.. boleh tahan r.. 




Lepas makan balik bilik lepak kejap atas katil sambil main gitar dan bermuhasabah diri mengenangkan kejadian di Warta Bangi tadi.. Lepas 
parking motor je aku bukak seat nak letak helmet tapi aku bukak penutup tangki minyak.. Perghh.. cover2 malu jap.. Aku tersengih sendirian teringat kelembuan aku tu..


moooo....


Kemudian aku terbangun dari tidur, masa tu pukul 2 pagi.. Entah bila masa aku terlelap pun tak tau r.. Bila aku bangun gitar ada lagi dekat tangan aku.. Mungkin bosan sangat lagu yang aku nyanyi sampai tertidur dan si gazali pulak tengah main game dekat FB.. Pastu entah macam mana aku boleh keluar naik motor pulak.. Tengah relax2 bawak motor tu ternampak sorang awek hot tengah jalan2, apa kejadah pulak minah ni jalan tengah malam sorang2 tapi aku buat bodoh je dan kembali fokus bawak moto.. Time lalu satu jalan tu tetiba ada dua cabang jalan.. Aikk, selalu aku lalu situ jalan dia straight je tapi ada dua pulak malam ni.. Aku berhenti kejap dekat cabang jalan tu pastu pikir nak ikot jalan mana.. Perghh!! aku dah makin cuak sebab bulu romaku telah terpacak macam duri landak dan keadaan jalan ketika tu berkabus macam dalam movie selalu yang ada asap2 kasi suspen tu.. Pastu ada pulak kelibat lembaga putih terbang atas aku.. Uishh, bapak r.. terkejut aku.. Cilakak! Aku pun terus memecut laju motorku tanpa menoleh ke belakang pastu tetiba motor aku terasa berat..

  
" Adik tumpang abang boley? " tanya suara misteri tu

ARGHHH!!!


wei, bapak berat ko dow... 

Aku menjerit sebab terkejut menda tu tengah duduk dekat seat belakang aku.. Bila masa pulak menatang ni duduk belakang ni.. Jantung aku berdegup kencang seperti baru berlari pecut 100 meter dan terasa nak gugur akibat kecuakan yang melampau tapi masih lagi tangan memulas minyak.. Pastu tetiba pulak ada lagi 2-3 lagi menda spesis sama follow aku.. Perghh, bawak geng pulak dorang ni.. Aku tak boleh buat pape dah, dorang punya speed dah macam 125Z aku.. cilakak.. boleh tahan laju gak r makhluk2 ni.. Aku cuba jugak nak baca ayat kursi tapi mulut aku macam tak terbukak.. So,aku baca dalam hati je.. 

Yassin...Walkuranilhakim.. 


Warghh!!.. aku tersilap baca surah pulak sebab cuak sangat.. Time part kejar mengejar tu, aku cuba punya cuba baca surah pape tetiba.. Tuuupp!! aku terbangun.. Astaghfirullah!! Fuhhh!!.. bapak ngeri la
 siot, sampai 4 ekor sekali aku kena.. walaupun cuma mimpi tapi 
aku rasa macam betul..



p/s : sebelum tido basuh kaki dulu..

21 comments:

SHINing AhnEes said...

Fuhh bikin suspen je..
anyway, nie mimpi betol2 mimpi ke neh? mcm mimpi dlm mimpi je~aishh..pelikk

forever love said...

huhu..tuela...main tido je..tah2 solat isyak pun xlagi..sbb tuela hantu kejar...haha

Jejaka Terhangat said...

aku pernah mimpi kena kejar ngn zombie..psl aku suka sgt tgk cite yg bergenre zombie..padan muka aku..ahaks..

Jejaka Terhangat: Tips Komputer: Cara-cara Mengatasi Komputer Yang Lembab + Cepat Panas

Sab Buenoo said...

malam tadi aku mimpi main cityVille.
hahahaha

^baju kurung^ said...

mimpi tu mainan tdo, len kli bce doa tdo dlu

rabiatulpaid said...

kate penyokong setia Malaysia, ni boleh lak tak tahu lawan mane ktne?
ape ni bro? harharhar.
mimpi lu mcm betol kot, cube kalau betol.haha

chittysarah said...

gara2 xbace doa tido~~
ish2..nak gak rempit same ye
makhluk2 berkenaan..

lalala~~

mish cokat said...

naseb baek mimpi...wat kecot jer bace :)

mish cokat said...

naseb baek mimpi...wat kecot jer bace :)

mish cokat said...

naseb baek mimpi...wat kecot jer bace :)

tomatokering :) said...

haishh!! tido tak bace doa , tak basuh kaki la tue ;P

.:padie_eyla:. said...

haha. apesal lately macam ramai je jumpe hantu nieeee... musim ke hape

Miss Lemon said...

lenkali x ya la tdo
jadi x ada la mimpi hantu
:p

nadey said...

ko jgn main2 ukm mmg keras doh....aku 3 tahun dok sane mcm2 aku kene...tayar aku penah meletop depan danau...sbb ade mende berat dok atas moto aku...bapak....aku seret moto berat gile...baik ko jage...ni bukan mimpi pengalaman aku ni

Syamil Hafiy said...

pergh , saspens kot. harharhar

Amalina Jo said...

sebelum tido bsh kaki ye kalau xnak dpt mimpi2 pelik2 ni , doa sekali :)

Nur Hani said...

haha :) seriously mimpi camni ?? ni mesti xcuci kaki sebelum tidur :) but it must be a tense one didn't it ? Istighfar banyak-banyak :)

+dieabella+ said...

tula..tdo xbasuh kaki..hehe

MiZi said...

cuba tgk kat belakang sekarang ntah ntah ada yang duk tunggu hahah

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/adik-beradik-yang-kiut.html

Rashid said...

hehe.. laju juga spesies tu lari ya..

nohfee said...

hahahahah! tbe2 teringat cte ngangkong.